Beschrijving
Deze bijzondere salami uit Basilicata wordt alleen geproduceerd met de minder edele delen van varkensvlees, grofkorrelig gesneden volgens de traditie en op smaak gebracht met zout, paprika, verse knoflook en wilde venkelzaadjes in een verstandig afgemeten hoeveelheid. De geur wordt gekenmerkt door een geur van kruiden, die gemakkelijk te onderscheiden is. In de mond is de salami zacht, rond en goed uitgebalanceerd. Sapori Mediterranei is de producent van een zeer typische salami uit het zuiden van Italië, genaamd Pezzente della Montagna Materana uit de regio Basilicata. en unieke smaak van deze heerlijke salami wordt gegeven door het gebruik van natuurlijke aroma’s, vastgelegd door de traditie, en door de totale afwezigheid van additieven.
De Pezzente della Montagna Salami is heerlijk als die gewoon wordt geserveerd met brood als tussendoortje, lunch, bij de borrel of aperitivo; in de productieruimte wordt het ook gebruikt om een Sugo Rosso met tomaten te maken om een pasta aan te kleden. De salami is ook heerlijk als die wordt gekookt met groenten zoals witlof of snijbiet.