Beschrijving
De colomba di Pasqua is een typisch Italiaans paasbrood, net zoals panettone en pandoro geassocieerd worden met Kerstmis. Het werd geboren in Noord-Italië, in Lombardije en van daaruit verspreidde het zich over het land en de rest van de wereld.
Dit is de variant op de klassieke Colomba, het is de Infermentum Colomba Chocola. Zo zoet als zijn kerstbroer, de chocolade panettone. Het is zonder twijfel het lekkerste moment van heel Pasen, echt onweerstaanbaar voor chocoladeliefhebbers. Het deeg rijst op natuurlijke wijze, uur na uur, waardoor een supergladde textuur ontstaat, gevuld met drie soorten chocola, met melk, witte en donkere chocolade omhuld in de geur van sinaasappel. Ten slotte is er de aantrekkelijke frosting, verrijkt met een royale hoeveelheid fijn cacaopoeder. Let op: er zit geen chocoladeroom in, er zitten vlokken in het deeg. Deze heerlijke Italiaanse Paasduif is het hoogtepunt van de Paasdagen.