Beschrijving
Deze unieke Pecorino Reserva Truffelkaas is gemaakt met schapenmelk en verrijkt met San Miniato Bianchetto truffelvlokken.
Wat heeft Venus met deze kaas te maken? Er wordt gezegd dat haar huid zo glansde als melk en de combinatie met de bianchetto truffel maakte de kaas nog verleidelijker. Deze kaas kon daarom alleen worden opgedragen aan Venus (Venere in het Italiaans). De smaak is zeer elegant, het delicate aroma van melk en de intense geur van truffel staan perfect in balans.
Il Fiorino werd in 1957 in Roccalbegna opgericht door Duilio Fiorini. Het wordt nu gerund door zijn dochter Angela en haar man Simone.
Ze halen de melk lokaal op bij geselecteerde boerderijen om de kwaliteit te waarborgen. Het grootste deel van hun productie vindt plaats tussen maart en juli, omdat ze de seizoensgebonden lactatiecyclus van schapen respecteren.
Cacio Di Venere is een gepasteuriseerde schapenkaas met witte truffel die minimaal 5 maanden rijpt. Het is melkachtig en fruitig met een sterk truffelaroma dat perfect in balans is.
Simone en Angela van Il Fiorino werken met liefde en toewijding aan de kunst van het kaasmaken: deze kaas met uitstekende eigenschappen is ontstaan in 2020 en heeft inmiddels de volgende onderscheidingen gewonnen:
- International Cheese Awards 2022, Gouden Medaille voor beste truffelkaas
- International Cheese Awards 2022, gouden medaille
- International Cheese Awards 2021, zilveren medaille
- Le Mondial du Fromage 2021, Gouden Medaille