Beschrijving
Een gearomatiseerde pecorino met een hart gevuld met de kostbare Pesto Rossi 1947, geproduceerd volgens het oude Ligurische recept van Roberto Panizza met Genovese Basilicum en Vessalico Garlic Dop. Het staat bekend om de perfecte balans tussen de verschillende smaken, verkregen dankzij de harmonie en verfijnde kwaliteit van alle ingrediënten. Het heeft een vleugje melk en de versheid van de basilicum, in volledige harmonie met de kaas, alleen gemaakt met schapenmelk uit de Maremma.
Il Fiorino werd in 1957 in Roccalbegna opgericht door Duilio Fiorini. Het wordt nu gerund door zijn dochter Angela en haar man Simone.
Ze halen de melk lokaal op bij geselecteerde boerderijen om de kwaliteit te waarborgen. Het grootste deel van hun productie vindt plaats tussen maart en juli, omdat ze de seizoensgebonden lactatiecyclus van schapen respecteren. Simone en Angela van Il Fiorino werken met liefde en toewijding aan de kunst van het kaasmaken.
Onderscheidingen:
- International Cheese Awards 2021, bronzen medaille
- World Cheese Awards 2018, bronzen medaille