Beschrijving
Ontdek deze Biologische Extra Vierge Olijfolie van Muraglia uit de Essenza collegie. We gaan we terug naar de essentie die altijd de kern van ons werk is geweest: olijfolie. Essence betekent olie van de hoogste kwaliteit; extra vergine olie die elegant maar democratisch is in zijn aantrekkingskracht.
Deze olijfolie is een extreem hoogwaardig product met unieke en volledig chemicaliënvrije organoleptische kenmerken, beginnend bij het werk in de boomgaarden. Het antwoord op een groeiende en collectieve vraag naar welzijn, inclusief en vooral in de voeding.
Biologische landbouw betekent voor Frantoio Muraglia respect voor het milieu en de band met de oude olijfbomen die altijd een bron van voeding en kracht voor ons zijn geweest. Het betekent het beschermen en behouden van de complexiteit van het landbouwlandschap, dat op zichzelf een spontane verdediging is tegen aanvallen van parasieten en een toename van de natuurlijke vruchtbaarheid van de bodem. De olijvenoogst met de hand en het koud persen van de olijven voltooien de productie en sluiten de cirkel van het veld tot de tafel.
De geur van deze olijfolie is een groentegeur met aromatische kruiden en florale, balsamico-achtige hints. De smaak in de mond is goed uitgebalanceerd en vol van body. We adviseren om deze olijfolie te gebruiken als finishing touch bij gerechten en hapjes. Bij traditionele gerechten voor het moderne gehemelte. Het is ook perfect voor rauwe groenten, salades en groentesoepen.
Frantoio Muraglia werd vijf generaties geleden geboren in Andria, de hoofdstad van de Apulische oliestreek, maar de echte familiepatriarch heeft de seizoenen maar liefst 450 jaar lang zien komen en gaan – een majestueuze coratina-olijfboom, een inheemse cultivar waarvan de rijkdom aan polyfenolen bijna ongeëvenaard is onder de 538 geclassificeerde Italiaanse variëteiten. De geschiedenis als olieproducenten begint met deze groene reus die hoog boven onze olijfgaarden uitsteekt – zo’n 40 hectare in de hooglanden van Murgia.
Frantoio Muraglia probeert de biodiversiteit van het landbouwlandschap te behouden en de planten te beschermen die van strategisch belang zijn voor hun aanbod, zoals de olijfbomen zelf. Ze plukken de olijven nog steeds met de hand en persen ze koud in de oude stenen pers. Het doel is altijd om de beste Italiaanse extra vierge olie te maken, absoluut zonder compromissen.