Capellini d’Angelo – Benedetto Cavalieri

 6.00

Ambachtelijke pasta van harde tarwe uit Puglia, “trafilata in bronzo”, gedroogd met een verfijnde methode.
100% Italiaanse tarwe
Inhoud: 500 gram
Voor 4 tot 5 personen
Kooktijd: 2 minuten





    Actie: een heerlijk cadeau bij jouw bestelling vanaf 100 euro.
    Gratis verzending vanaf 99,-
    Veilig betalen met iDEAL, Bancontact, Apple Pay, PayPal en Creditcard.
    EAN: 8017145012005 Categorieën: , , Artikelnummer: 10012

    Beschrijving

    Capellini d’Angelo Pasta, ook wel Capelli d’Angelo of in het Nederlands “Engellenhaar” genoemd, dit is de dunste pasta ter wereld en een bijzondere specialiteit van Benedetto Cavalieri. De flinterdunne spaghetti bestaat uitsluitend uit water en durumtarwe geteeld in Puglia en Basilicata. Het deeg werd bijzonder lang gekneed en langzaam en bijzonder voorzichtig geperst, gerold en gedroogd om de ideale consistentie te bereiken en de natuurlijke voedingsstoffen en smaak van de Zuid-Italiaanse tarwe te behouden.

    Kooktijd: 2 minuten

    Over Benedetto Cavalieri

    De familie Cavalieri begon in het begin van de 19e eeuw met het verbouwen van tarwe op geselcteerde velden in Puglia. Met de erfenis van de ervaringen van zijn vader in de teelt en het malen van durumtarwe, opende Benedetto Cavalieri in 1918 de molen en pastafabriek: Benedetto Cavalieri. Met als doel om Pasta van topkwaliteit te produceren met de ‘fijne en geselecteerde’ durumtarwe uit de zonnige heuvels van Puglia. Een doel dat Benedetto Cavalieri met succes heeft nagestreefd, internationale erkenning heeft gekregen en het symbool is geworden van kwaliteit en vakmanschap. Het produceren van eersteklas, ambachtelijke pasta wordt gedaan met behulp van alleen het beste graan, innovatieve processen en up-to-date machines die zich hielden aan de beproefde “Delicate methode van langdurig kneden, persen en langzaam bronstrekken”.

    Om te voorkomen dat pasta op straat uitdroogt, wat gebruikelijk was in die tijd, introduceerde hij een nieuw systeem genaamd “Metodo Cirillo”, dat bestond uit het drogen van pasta in speciale ruimtes, voorzien van een warmwaterboiler en een ventilator, waarvan de tijd werd gekenmerkt door de ervaring van de Capo-pastaio.

    In de jaren 50 gaf Benedetto het stokje door aan zijn zoon Andrea, die het bedrijf een managementstructuur gaf en de familiepassie voor pasta overdroeg aan zijn zoon Benedetto, de huidige eigenaar. Benedetto runt het bedrijf al meer dan 30 jaar en won en behaalde een groot aantal nationale en internationale prijzen. Bij elke hap van deze pasta proef je de passie, liefde en het doorzettingsvermogen waarmee deze heerlijke pasta uit Puglia is gemaakt.

    Extra informatie

    Merk

    Benedetto Cavalieri