Beschrijving
De pici dritti (recht) van Pastificio Morelli worden brons getrokken en gedroogd bij lage temperaturen. Op het bord zijn ze erg ruw, vol onder de tand en in staat om het juiste zetmeel los te laten, essentieel voor een goede laatste sprong in de pan. Ze passen perfect bij alle soorten sauzen, maar wat ons betreft moet je ze absoluut proberen met de Cacio e Pepe saus.
Pici is een typisch Toscaanse pasta die lijkt op de vorm van spaghetti, met een bescheiden oorsprong maar rijke deugden. Vroeger kleedden boeren ze graag alleen met olie en gehakte gebakken ui, maar de pici van Pastificio Morelli kan met elke saus worden geserveerd. Pici kan perfect de geest van de echte Toscaanse keuken overbrengen: rechttoe rechtaan, sterke en beslissende smaken, essentieel maar nooit te uitgebreid. Pastificio Morelli blijft dit soort pasta met de hand maken met behulp van traditionele, ambachtelijke methoden verrijkt met modernere stappen. Pici hebben zelfs een centraal microgaatje dat het koken versnelt en op natuurlijke wijze sluit wanneer ze klaar zijn.