Beschrijving
Een klassiek recept, met Pecorino Romano DOP kaas van schapen uit Sardinië en peper. Ontdek deze heerlijke kant en klare saus van CAO Formaggi en maak er gemakkelijk thuis of op reis de lekkerste Cacio e Pepe Pasta mee.
Het recept voor de lekkerste Cacio e Pepe pasta:
Onze eerste tip voor het succes van dit gerecht: voeg een beetje zout toe aan het kookwater van de pasta, anders loop je het risico dat je een te smakelijke pasta krijgt. Maak je geen zorgen, de Pecorino Romano DOP zorgt voor de smaak.
Als het tijd is om de pasta af te gieten, vergeet dan niet om wat kookwater opzij te zetten.
Neem nu de Cacio e Pepe saus, voeg deze beetje bij beetje toe aan de pasta, afgewisseld met een beetje kookwater. Ga door met deze handeling totdat er een crème ontstaat die jouw gerecht mooi maakt om naar te kijken en lekker om te eten. Houd er rekening mee dat deze handeling moet worden uitgevoerd terwijl de verwarming van de pasta is uitgeschakeld.
Als finishing touch rasp je wat Pecorino Romano DOP op je bord en serveer je het warm.
Buon appetito!