Beschrijving
De Pancetta Piacentina is geproduceerd van het vlees van zware varkens, met een gemiddeld gewicht van 180-185 kg, opgegroeid in Lombardije en Emilia Romagna. De plakjes pancetta tonen de typische ronde reepjes wit vet en intens rood gekleurd mager vlees.
De smaak van de Pancetta Piacentina is zoet, rond, vol in de mond en boterachtig, eigenschappen die pancetta uniek maken in de keuken. Als het wordt gebakken, geeft het een sterke smaak met geroosterd en nootachtig aroma.
Traditioneel dun gesneden, rauw, gegeten als aperitief. Lekker bij vele gerechten of als hoofdgerecht vergezeld van boontjes en Pecorino kaas. Erg lekker als ingrediënt om veel recepten op smaak te brengen, vooral met groenten.
Het verhaal van Grossetti dateert uit de negentiende eeuw toen de overgrootvader van de huidige eigenaar slager was. Vanaf de XIX eeuw tot vandaag is de productie zeer dicht bij de traditie gebleven, te beginnen met de vleesselectie die strikte voorschriften volgt, voor kies bijvoorbeeld alleen de zwaardere varkens als garantie voor vlees van hoge kwaliteit. Het doel van Grossetti is om zoete en geurige producten te verkrijgen door te zouten en het vlees met de hand binden, en vooral het product langzaam laten uitharden
Traditioneel zeer dun gesneden, rauw, gegeten als aperitief. Lekker bij knoedels of als hoofdgerecht vergezeld van boontjes en Pecorino
kaas. Erg lekker als ingrediënt om veel recepten op smaak te brengen, vooral met groenten