Beschrijving
Deze honing behoudt al zijn natuurlijke voedingswaarde zonder dat er een thermische behandeling is uitgevoerd om ze te wijzigen. De kleur, de smaak en
de natuurlijke kristallisatie kunnen variëren afhankelijk van de nectar van de verzamelde bloemen. De smaak van deze acaciahoning is zoet, delicaat en licht zuur. Perfect bij gekruide kazen, hartig en pittig, zoals bijvoorbeeld Pecorino Romano of één van onze andere pecorino’s.
Om verschillende botanische oorsprongen van honing te krijgen, verplaatsen Pierpaolo en Fabrizio van Apicoltura Cazzola de bijenkorven naar verschillende gebieden, waarbij ze de verschillende bloei volgen. Dit wordt ‘nomadisme’ genoemd en, net als bij andere landbouwactiviteiten, spelen weersomstandigheden een cruciale rol. Daarom kunnen de kenmerken en de beschikbaarheid van deze honing variëren, afhankelijk van de oogst. De families worden alleen ’s nachts verplaatst, om bij zonsopgang op het oogstveld te worden geplaatst.
Het is een klein familiebedrijf, dat is ontstaan uit de passie van Pierpaolo voor de bijen, waarvan de kwaliteit vele malen is beloond met het Certificaat
van Kwaliteit bij de wedstrijd voor de beste selectie honing uit de nationale productie.