Beschrijving
De Culatello di Zibello DOP is de meest prestigieuze van alle Italiaanse vleeswaren, het moeilijkst te produceren en zeker de lekkerste. Deze ham staat bekend als de beste ham die Italië te bieden heeft. Het is gemaakt van het puurste hart van de ham en de verwerking ervan, die unieke expertise en vakmanschap vereist, volgt de tradities die dicht bij de oevers van de Po-rivier zijn geboren en van generatie op generatie zijn doorgegeven. De eigenaardigheden van de “grote rivier”, het mistige en vochtige weer, geven de Culatello zijn ongeëvenaarde smaak.
Het productieproces is volledig handgemaakt en begint met het uitbenen en trimmen. Het zoutproces is ook volledig met de hand, als een soort massage. Na weken in een koude kelder bij 4°C is het met de hand binden de laatste productiefase. De Culatello di Zibello is 36 maanden gerijpt, met een zoete en geroosterde smaak met hints van hazelnoten. Een perfect aperitief, op een borrelplank en om heerlijk van te genieten. La dolce vita!
Culatello di Zibello wordt alleen gemaakt in Zibello, een dorp in het laagland in de provincie Parma. Zoals veel producten uit Emilia-Romagna is de Culatello di Zibello een beschermd Slow Food-product.